Sosyal psikolojide “spot ışığı etkisi” adı verilen bir terim vardır. Bu, diğer insanların bizi ne kadar düşündüğünü ya da fark ettiklerini abartma eğilimimizi ifade eder. Gerçek şu ki, herkes kendi sorunları / hayatlarıyla ilgilenir ve bizimkiler hakkında çok az zaman harcarlar, hatta hiç harcamazlar.
Kaç kez kendinizi, yargılanacağınız veya eleştirileceğiniz korkusuyla baskıladınız?
Ajandamın kimi yerlerinde kendime cesaret veren ve beni motive eden mesajlar tutuyorum. Beni motive ediyorlar ve odaklanmamı sağlıyorlar. Sık sık geri döndüğüm mesajlardan birini paylaşmak istedim: Başarınızın önünde duran insanlara izin vermeyin. Bir şey yapamayacağına karar veren birçok insan olacak. Bu insanlar her yerde ve şu anda etkili hissedebilirler, ancak yolculuğunuzda ilerledikçe önemli olmayacaklar. Bu senin hayatın, başkalarının senin için karar vermesine izin verme.
Çoğumuz başarısız olma veya reddedilme korkusu nedeniyle güvenli tarafta kalmayı tercih ederiz. Kendimize “bunu yapamam” veya “yeterince iyi değilim” veya “çok fazla rekabet var” gibi şeyler söyleriz. Bence korkutucu, belirsiz ve zor bir işe başlamak cesaret ve özgüvenin bir işaretidir. Bu yüzden, kalbiniz bir şey yapmaya karar verdiyse yapın. İşe yaramazsa bile en azından denediniz. Denemekten korkmayın. Gerçekten inandığınız bir şeyi yapmak için o gücü bulun. Girdiğiniz her odada, kendinizde o gücü bulun. Söyleyeceğiniz şey, o odadaki herkesin söyleyeceği şey kadar önemlidir. En önemlisi, kendinize özgüvenin bir beceri olduğunu hatırlatın. Büyük sıçramalarla gerçekleşmez, küçük adımlarla öğrenilir. Kendinizi küçük yollarla ifade etmekten utanmayın. Her gün bilinçli bir şekilde çalışın.
Kendin için yaptığın şeyleri başkaları için yaptığın gibi yap. En iyi özelliklerini düşün, güçlü yönlerini kutla, kendini güldür, kendine iyi şeyler yap, mutluluğunu besle. Pozitif enerjin çevrendekilerin kendilerini önemsendiklerini hissetmelerini sağlar. Unutma, dünyaya en iyisini vermek için kendini en iyi şekilde tedavi etmelisin.
Siz de kendinizi diğer insanlar hakkında ne kadar çok düşündüğünüzü düşündüğünüzde yakaladınız mı? Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın ve birbirimizi destekleyelim.
İlk yorum yapan siz olun